Parlez-Moi d’Amour...


Ko nije probao macarones, čuvene francuske kolačiće ne zna šta propušta... Ljupki kolačići svih boja, hrskava korica, nadev božanstvenog ukusa ... Raj za nepca!
Poznati francuski poslastičar Ladurée je otišao korak dalje, on ne nudi samo fantastične ukuse, već je doktorirao na temu kako upakovati te kolačiće. A ja sam najgora, pa baš padam na pakovanje ;) No na svu sreću, u ovom slučaju, i ono što nas očekuje pri otvaranju kutije je jednaka senzacija.
Prošle godine u slavu kolačića kreirali su Christian Louboutin i dizajneri italijanske modne kuće Marni. Ove zime tog posla prihvatio se John Galliano lično. Uklopio se u ružičastu temu, i od sada u Parizu možete kupiti Galliano/Ladurée macarones sa ružom i đumbirom. Ovi ukusi nisu slučajno odabrani, iste sastojke u sebi sadrži i novi Gallianov parfem Parlez-Moi d’Amour.
Ljubav, moda, mirisi i ukusi skočili su na novi nivo. Uživanje je na granici grešne perverzije, bogato, kremasto... Blago začinjeno... Mrvicu hrskavo... Obavijeno mirisnim oblakom orjentalnih nota. Oh parlez-moi d’amour....

15 comments:

  1. delicious! LOVE macaroons! any chances to find them in Belgrade? :D

    ReplyDelete
  2. Prija ovo posle Eniacovig ubitacnog posta i teskog jutra...
    Slatko , lepo , lepo upakovano...sreca moja pa je daleko :)
    Volim sebi da popravim dan cokoladicama i bombonicama u lepom pakovanju...pa kad uzmes komadic i polako odvijas neku svetlucavu foliju ,a unutra radoooost...napravis zivot lepsim bar na par minuta. :))
    Odoh da napravim sebi neku iluziju , daleko je kraj dana , trebace snage...
    Nastavi da inspirises...
    :))))

    ReplyDelete
  3. Moram li spomenuti da se nalazim 5m od izloga Ladureea i da i ja imam stosta za napsati o tom mjestu... no,da i nisam trenutno u Parizu,bila bih ti isto tako zahvalna sto nas izvjestavas o takvim stvarima.Pusaaa

    ReplyDelete
  4. @Travel Girl: jao sto nas bacas u bedak... mi ovde macarones mozemo samo ovako na slikama da gledamo

    Ja bih ubila da mi posalju jednu kutiju sa ovom markicom sa ruzom, pristala bih da je primim cak i kada bi u njoj bio samo jedan jedini single macarone :D

    ReplyDelete
  5. Jesu li inspiracija za post bili zeleni macarones kojima je Blair u ponedeljak gasila zelju za Bassom?:D

    ReplyDelete
  6. Nemam namjeru bacati u bed...sorry :(
    Sretna sam sto eto mogu otici i videti ovakve stvari.Obecavam iscrpno cu pisati o svemu...Jedino,sto moram spomenuti jest da otkad sam u Parizu,kisa lije ko iz kabla.Vjerujte mi,nije bas tako romantico sve...al ne valja se zaliti.
    nego muz je rekao da cim dodjemo u ZG pocinjemo raditi male kolacice.Ak nam krene,saljem ja i postom pa sta bude :)

    ReplyDelete
  7. Nisam probala :(( I onda sam juce gledala epizodu GG koju je Branislava sad pomenula...moram da probam! Gde da ih nadjem ovde?

    ReplyDelete
  8. Ovo mi izgleda savrseno!!! Vidis kako su se svi bacili na posao oko novogodisnjih praznika :) A i ja uvijek padam na pakovanje :)

    ReplyDelete
  9. djumbir i ne volim a ruze su mi u basti , neka tamo i ostanu.... :) Nesto me ipak nije privklo da ih probam, sto naravno ne znaci za ostale makaroncice! ;) ali kako ti to napises, prodala bi kolace i Cake boss-u! :) hehe
    sad kad nas svaki dan napadas nekim ovakvim poslasticama red je da ih i napravis! :) domacice!

    ReplyDelete
  10. @Vanja hahah bome pre cu ja do Pariza, pa da pazarim za sve nego shto cu umesti ovakva mala remek dela :)
    @Minni svi smo u istoj epizodi :D
    @D&Branislava haha nije. ali sam juche toliko uzivala u toj epizodi, kikotala sam se kao tinejdzerka IV sezone mi je odlichna! a macarons ovde, not gonna happen
    @Layla&Marina put pod noge, aerodrom Nikola Tesla, pa Sharl de Gor, pa onda pravac avenue des Champs Elysées 75
    @Biljana Eniacov txt danas odlichan. iskreno nekad se pitam odakle vishe meni inspiracija za bilo shta..
    @Ludmila oh unfortunately not. but we will aways have Paris ;))

    ReplyDelete
  11. Ni ja ih nikad nisam probala, mada ovde kod nas možeš da nabaviš neke verzije. Čekam da idem u Pariz ili Njujork i tamanim originale. ;)

    ReplyDelete
  12. probala, fantasticni! omiljeni ukusi ipak oni najklasicniji - vanila, karamel, cokolada! devojke, fenomenalno idu uz zeleni caj! ja sam cak pokusala da ih i napravim u home made varijanti (tonu recepata mozete naci on line, a svi sastojci se lako nalaze kod nas) a fantasticne male kalupe (kao pravljene za macarons) u prodavnicama sve za 120 (Srbija), predlazem da probate :) ishod nije isti kao kod Laduree-a (gde ih zaista prave najbolje i njihovih prodavnica ima i u Londonu, Milanu...) ali vredi se poigrati i mozda napraviti neki sladak zenski xmas party! x

    ReplyDelete
  13. to ostavljam ovim vichnijima od mene. losha domacica, ali laka na kreditnoj kartici
    haha idealna zena :D
    @Eva i kod nas.. mislim da ih zovu padobranci ili tako neshto. ali to nekako nije to to
    @Travel oh draga onda jedva chekamo te textice pune utisaka. bash mi je zao da pada kisha, kod nas se vratilo prolece, a nekih dana nas i leto poseti (kao danas)
    ah nekad ni bgd nije tako losh :)

    ReplyDelete
  14. savršenstvo! ja isto padam na pakovanja... LOL!
    probala sam ih, ali jako rijetko se tu kod nas mogu naći, a ako ih i ima, obično to nije prava stvar nego nešto slično samo... ali ima ovdje jedna slastičasrnica za koju znam da radi originalne te macaronse kakvi trebaju i biti i tamo su savršeni :) a mogu si zamisliti kako su dobri tek ti od Ladureea :)

    ReplyDelete

Back to Top