Roitfeld goes Wintour. Elle goes Cartoon.

Majsko izdanje francuskog Voguea podiglo je prašinu u modnom svetu. Iako i nije neobično da Carine Roitfeld ponekad iskoristi poznate za naslovnu stranu, nikada ih nije bilo u tolikom broju i nikad u komercijalnijem stajlingu. Gost urednik ovog izdanja je glumica Penelope Cruz, a postoje čak tri verzije naslovne strane. Na prvoj su Penelope Cruz, Meryl Streep, Julianne Moore, Kate Winslet, Naomi Watts i Gwyneth Paltrow, na drugoj su Penelope i Bono, a na trećoj je gost urednica Cruz sa Meryl Streep. Stajling je vrlo jednostavan i sastoji se od Armani i Gap majca koje su deo RED projekta. 

Mnogi su ovaj potez Carine Roitfeld protumačili kao pokušaj komercijalizacije francuskog izdanja Voguea, i izazov američkom izdanju i njegovoj urednici Anni Wintour.

I naslovnu stranu britanskog Elle magazina za mesec maj krasi jedna glumica, reč je o Demi Moore, ono što ovo izdanje izdvaja iz mora sličnih jeste posebna naslovna strana namenjena kolekcionarima. Elle UK angažovao je poznatu ilustratorku Garance Doré da nacrta portret Demi Moore. Ograničeno izdanje odštampano je u samo 100 primeraka koji će, nasumičnim izborom, biti podeljeni članovima Elle Cluba. 

1 comment:

  1. obozavam Garance Doré!
    DIIIVAN POST. HEJ, A IMAM PITANJCE ZA TEBE
    KAKO DA INSTALIRAM NEKU SHABBY BLOG POZADINU?
    SMRLC...

    ReplyDelete

Back to Top