Samsung Galaxy Edge S6 Plus - review

Postoje te neke stvari... Za koja imam visoka očekivanja, vazda over the top, pa i malo više.
Naporna sam žena, tužite me.
Ne mogu da kažem da većina od njih ih baš opravda, jer... Oh, ma znate...
Život je taaakooo komplikovan.
Nekim danima i previše. Zato je utešno okrenuti se onim stvarima koje na ta očekivanja odgovore iz cuga i pride ih nadmaše!
Kako sam pomalo vrlo neurotična online osoba od svog telefona očekujem zaista (ali zaista) mnogo. Jer, telefon sam ja! Već godinama sam tim Samsung i već godinama sa svakim novim uređajem uspevaju da me oduševe.
Ovoga puta ostavili su me bez reči. Naime, već mesec dana koristim Samsung Galaxy S6 Edge + i malo je reći svakog dana ga obožavam sve više, ali krenimo redom...


Sa svojom dijagonalom od 5,7 inča (oko 15 centimetara), na prvi pogled Plus verzija može delovati kao opako veliki uređaj, ali ukoliko ste kao ja, već nosili neki od telefona iz Note edicije, biće vam baš potaman. Njegove dimenzije dozvoliće vam da više stvari (lako) završavate preko telefona i time vam uštedeti vreme i živce.
Takođe zbog veličine, zakrivljenost ekrana je mnogo vidljivija nego na prethodnom modelu. Radi se o telefonu koji vrlo moćno izgleda i gotovo nema osobe koja mi nije tražila da ga pogleda. To se pre svega dešava, jer je ovo ozbiljno lep model, izrađen u kombinaciji legure aluminijuma i Corning Gorilla stakla, a na tržište (i u moje ruke) stigao je i u gold platinum boji. 
Z g o d a n!
I tu stižemo do sledeće tačke, meni lično najomiljenije.
Uglavnom posle igranja i zagledanja tih ivica, svi kao po dogovoru pale kameru - kako bi se lično uverili koliko je dobra. I da, toliko je dobra.
Njegova zadnja kamera od čak 16 megapiksela sa optičkom stabilizacijom slike odgovorna je za to što je moj Instagram procvetao! 
Jedostavno, ova kamera čini da i život odjednom izgleda booolje. Pejzaži, gradske scene, detalji... Uz to na Samsung Galaxy Apps možete downloadovati i dodatne moodove za slikanje, kao što su food i moj najdraži na svetu sport mood.
Ma, isprobajte ga u svim uslovima, nećete naći manu kameri.
Ili možda hoćete?!
Nisam neka napredna selfie osoba, tu i tamo, možda, nekad, poneki... To je bila moja mera.
Ali, od kad imam ovaj telefon, situacija se drastično promenila.
Da, za samostalno slikanje se možete igrati sa zadnjom kamerom, ali za to uz prednju kameru za to zaista nemate potrebe. Prednja broji 5 megapiksela i uz funkcije koje Samsung već neko vreme razvija, kao što su beauty face (uz čitav niz dodatnih podešavanja), nećete moći sebi da pronađete loš ugao.
Long story short: teškom mukom se obuzdavam da ne postavljam previše svojih fotografija :)
I onda... Pa naaaaravno da ja još uvek pričam o kameri - kristalno čiste slike iz toliku dijagonalu? Please, prva tri dana ni ne gasite kameru :) Ono što mi je nerviralo na mom prethodnom telefonu (Galaxy 5) na novom modelu je potpuno ispravljeno, slabo osvetljenje mu ni najmanje ne smeta i moguće je napraviti i noćne slike bez blica (haleluja!). Prilažem primer iz prakse.
I napokon dokumentujem i uspomene iz noćnog života (doduše to ćete opširnije pronaći na mome novootvorenom Vine-u :) ).
Ali hajde da krenem dalje, kamera svakako nije jedina prednost ovog uređaja, oh ne! On stiže u varijaciji sa 4GB radne memorije i 32GB (odnosno 64) skladištenog kapaciteta. Operativni sistem je Lollipop (iako sam se na petici na početku svađala sa njim, sad živimo u savršenom miru i lagano se već pribojavam Marshmallow verzije). Ima bateriju od 3.000 mAh, a zahvaljujući super charge opciji u potpunosti se puni za  90 minuta (120 ukoliko koristite praktični bežičin punjač), što u praksi znači da će vam punjenje od desetak minuta doneti oko 25% baterije.
Ukoliko ste pasus sa brojkama samo letimično preleteli, pročitajte ponovo, jer one zapravo ukazuju na to koliko je (pre)moćan ovaj telefon.
I mogla bih ovako u nedoged (nisam ni načela opcije kao što su podeljeni ekran ili zadavanje prečica na edge ekranu, ili dodeljivanje sopstvene boje za notifikacije određenim kontaktima...), ali za sada toliko, ukoliko imate neko pitanje na ovu temu, tu sam ;)
*Sve fotografije iz posta snimljene su  sa Samsung Galaxy S6 Edge+ 

9 comments:

  1. 16 megapiksela, pametnom čoveku dosta što se kaže. Baš sam danas gledala telefone online i gledala njihove specifikacije, ma koliko Apple bio brand i sve to stoji, ovaj po tehničkim specifikacijama rastura,još kad se doda kakv procesor ima i na sve to cenu. Odličan telefon :)

    ReplyDelete
  2. Obozavam samsung telefone :) S2 je godinama bio moj favorit i drug na putu oko sveta. A zamenio ga je jos bolji S5 :) DIvan post:)

    ReplyDelete
  3. Nisu bas dobro izracunate te brojke :)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Pa jeste dobar,ali nema svako toliko para kao ti da da za njega da ga kupi,znas!

    ReplyDelete
  6. Ja imam s6 edge i generalno sam oduševljena sam. Pošto je kamera na oba modela ista, imam dva pitanja . Koja podesavanja su najbolja za snimanje ( uhd, ghd...) ? Imam utisak da mi snimci i nisu najbolji i sumnjam da je do tih podesavanja. Druga stvar je da su slike na telefonu fenomenalne, ali kad ih ubacim na fb, izgube kvalitet. Sve sam probala, ali ne umem to da rešim. Pa ako znaš nešto o tome, svaki savet je dobrodošao... Hvala...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Facebook kompresuje slike, zato ti je loš kvalitet.

      Delete
  7. pusti mob, gde si uzela onaj lila sesir =)

    ReplyDelete

Back to Top