Dolce Vita!

Oh, znate već, one male slatke prednosti posla.... Perks!
Pa tako, na primer, pre nekoliko nedelja u redakciju je privremeno stigao novi član.
Maleni, s-l-a-d-a-k, žut!
Zaobljenih ivica, elegantne linije - manjih dimenzija, ali moćan.
Odaziva se na ime Fiat 500
N e o d o lj i v!
Uz ključeve stigla nam je i tajanstvena poruka: isprobajte njegovu italijansku stranu, nek vas inspiriše na izmišljena putovanja.... Na sladak život, Bellinije, Sophiju Loren i tu lakoću postojanja.
Ouukeeej. Ali i dalje smo na asfaltu i dalje se topimo i dalje nigde mora.
Ljudi iz kompanije Fiat su nas samo pogledali...


Posle test kruga dosta toga je postalno jasno. Mališan nas je nepogrešivo vozio na adrese koje deluju kao portal za prelazak u Italiju, ostavljao nas je na skrivenim tačkama beogradskim. Šunjao se po donjem Dorćolu otkrivajući nam novi svet uživanja. A ko sam ja da se bunim!
Kad mi kažete, samo uživaj, upravo ću to učiniti.
Do podneva ispijao se kapućino sa laganom penom (isključivo do podneva, posle bi vam se Italijani isčuđavali i posmatrali vas neodobravajuće). Od podneva se halapljivo prelazilo na gelato. Ledena poslatica obavezna je asocijacija na Italiju. Broiche u ovoj priči bio otkrovljenje - ukusno pecivo, koje Italijani rado tamane za doručak (meni pak je sjajan u svako doba dana, pa nek me gledaju!).
Iako naš žuti prijatelj izgleda mladoliko i takooooo zgodno, istina je da on ovog leta puni čak 58 godina. I za tih šest decenija postojanja i dalje je jednako poželjan kao i u trenutku lansiranja. Govorim vam iz iskustva, neophodno je da imate svežu frizuru dok jezdite u svom fići, jer će u vas gledati ceo dan. Ipak se radi o pravoj ikoni stila iz države u obliku čizme.
Zaista je to idealni automobil za gradsku vožnju, a prave ljubitelje obradovaće činjenica da ove jeseni izlazi novi model. Spreman je novi facelift!
Ciao!

2 comments:

Back to Top