Nautical Look

Onaj radni dan koji podrazumeva (minimalno) 12 radni sati potpune budnosti.
Pomalo histerije. Nešto nefokusiranosti. Puno pažnje. Iznureno piljenje u PDFove. Glasno srkanje kafe na slamčicu. Udaranje čelom u radni sto. Ah, taj glamur rada u časopisima.
(Inače kako izgleda rad u modnoj redakciji možete pročitati  - ovde. Pisala sam nekad kad sam bila bolje volje).
A kad se zaređaju ti dani moranja i obaveza koje se besno obrušavaju kao lavina, a ja se tada pravim.
Uz sitne plavo bele prugice pretvaram se da sam krenula ka marini, ka moru, ka pučini...


Laganim korakom ka slanoj vodi. Polako, polako. Stilizovana vindjakna je tu ako moju jedrilicu slučajno dohvati neka bura. Mekane šerpaplave mokasine od brušene kože glume brodarice. Koralna je tu naravno, kao morska zvezda koju već godinama čuvam na polici. Ogrlica nalik brodskom kanapu uz neizbežne detalje u boji zlata da se usidrim gde želim.
I nije bitno što je podne i što je Beograd i što mi je glava puna razmaka, zareza i slova. I što ne znam gde sam i šta sam i kako sam. I što danas treba spakovati 306 strana i poslati ih u štampariju (držite fige za nas)!
Ja preko centra grada stižem bar do Splita. I vetar je u kosi. I sunce je. I živa se približava tridesetom podeoku. I buka se stišava. I sve je okej. 
Ovo je moja interpretacija opuštenog poslovnog looka, hvala Maši&Vanji za fotke (i malu pauzu), kao i XYZu i Armani Jeansu na modnom izazovu. Uhvatila sam dobar val ;)
Total look: Armani Jeans
P.S. XYZ Premium Store i Armani Jeans pripremili su iznenađenje za sve ljubitelje ovog brenda. Od danas, 16.aprila, do srede 22.aprila na čitavu kolekciju proleće/leto 2015. godine važiće 20% popusta!

11 comments:

  1. pa ovo je predivno! daj da te cesce vidjamo ispred objektiva :) <3

    ReplyDelete
  2. Sjajno Jelena! Veselim se sve vise tvojim kombinacijama i nadam se da ces ih biti jos! :) A mokasine su divotica prava!

    ReplyDelete
  3. Odličan outfit! Obožavam spoj crvene i plave, a od mokasina nema udobnije obuće definitivno.
    Biće to jos jedan fantastičan broj Ella, ne sumnjam ni najmanje 😉

    ReplyDelete
  4. Pa ja sam se zaljubila u ovu torbu, kakva boja!

    ReplyDelete
  5. More of this, please!!!

    ReplyDelete
  6. Kosa ti je divna a look mi se dopada u celini. Dobro znam kako je to kad ti je glava puna mora i soli a u realnosti milion obaveza. P.S. Cekam 22. i 306 strana! :D

    ReplyDelete
  7. Jelena, izgledas divno! Novi Elle je definitivno jedan od najboljih izdanja - toliko inspirativan, dubok, sadrzajan, lican, perfektan. Prosto me je uvukao u svoju caroliju i ulepsao mi dan! Hvala citavoj redakciji!

    insppppp.blogspot.com

    ReplyDelete

Back to Top