Be yourself!

Ti neke arome nostalgije.
Mirisi nekih tih prošlih vremena. Pomalo sam zavisna od njih.
Najobičnije ulje za sunčanje sprečava me da u hladnim mesecima totalno skrenem na put zimske depresije. Narandžasti Sunshine fragrance sa siclijanskom mandaronom, grejpom i lubenicom iz prve kaže leto. I to neko baš dobra berba, kaže Hvar i sav taj elekricitet i slana koža i slane misli!
A nekad ni ti omiljeni sunčani mirisi nisu dovoljni, moram zaroniti dublje.
Dok čitam stari dnevnik (čupave ružičaste korice sa leopard uzorkom - o znam ubijte me!), prevlačim pogledom preko redova i pokušavam da se setim, šta sam želela, gde sam pošla, šta li sam li sam to zapisala kao tajnu šifru između redova (znate već one male poruke, koje ostavljate sami sebi, ukoliko roditelji slučajno nabasaju na tu riznicu misli). Podbočim rukom glavu i dugo piljim u slova...


To su vam ti mali simptomi okruglih rođendana (manje od mesec dana još!) preispitivanje, podvlačenje, rekapitulacija. Najrađe bih u stilu Marti Mek Flaja skoknula petanestak godina unazad da pitam tu Jelenu jel sam ja njoj okej, jel baš to htela
I kad sam već potpuno zbunjena posežem sa mirisom koji definitvno vraća u srednjoškolske klupe. Jer ko je odrastao devedesetih, a nije koristio žuti B.U. parfem negde se ozbiljno prešao ;)
Miris je ponovo na rafovima i skoro u sekundi me vraća!
I odmah mi je jasno da je sve potpuno okej
Ta mini me sigurno bi bila srećna da zna da je njen sto u ćošku redakcije pored prozora, da svakih nekoliko dana menja sveže cveće i da je zatrpana hrpom časopisa i pozivnica za nedelju dizajna u Milanu. Umrla bi od sreće da joj još kažem da upravo sprema letnje izdanje njenog omiljenog magazina ELLE Decoration čija je sada glavna urednica. Mislim da bi mi se zahvalila što još uvek nosim blesave naočare za sunce, a nokte tvrdoglavo držim na frekfenciji hot pink.
I apsolutno sam sigurna da bi bila jako srećna što sam i dalje (za)uvek verna sebi.
B.U. always!
A današnje tinejdžerke osim što ovim mirisom mogu da boje svoje bezbrižne dane, već mogu da se zabave uz aplikaciju My Secret Mission! Pripremljeno je pregršt nagrada, a najzanimljivija je slikanje sa Sarom Jo za časopis Bravo.
(I ja sam se na kvarno bacila na tajnu misiju, ko šiša okrugle rođendane!)

5 comments:

  1. Verujem da svaka 'mini' zapravo zeli da odraste u jednu takvu 'veliku'. Ah, pa ne bi cudilo ni da mnoge velike zele da konacno odrastu... tako... :)

    ReplyDelete
  2. Sad si me raznezila :)

    ReplyDelete
  3. fenomenalan post :) uzivala sam u svakom redu :)

    ReplyDelete
  4. Toliko uspomena meni donosi taj parfem....:)

    ReplyDelete

Back to Top