Prag + M∙A∙C

I nastavljamo dalje, Berlin je brzinski zamenjen Pragom.
Statistike kažu da je to bio jedan produženi vikend  od 2411 pređenih kilometara, u čini se 96 sati, tu su bile 2 velike žurke, 6 modnih revija, xy čaša šampanjca i xyz šoljica kafe, a usput sam upoznala nekoliko sjajnih ljudi.

Životni rolerkoster! (Iako je interesantno dodati da sam samo nekoliko dana kasnije i dospela na jedan propisno visok i stvarnopravi, ali o tome u nekom od sledećih javljanja) 

Za sada samo evropsko premotavanje. Da, imala sam taj ozbiljan i na knap razmešten raspored u Berlinu i da, čekalo me je supernaporno prekokeansko putovanje, ali da li biste rekli ne na poziv kompanije M∙A∙C Cosmetics da budete njihov gost na nedelji mode?


Upravo, don't think so. Kola su me čekala kako bih stigla do male M∙A∙C trupe u kojoj je bila i Vanja (nadam se da ste videli njen post) i avantura je mogla da počne!
Kada na nedelju mode (zvanični naziv jeste Prague Fashion Weekend i manifestacija traje ukupno četiri dana, jedna od onih not a girl, not yet a woman situacija ;) ) idete sa M∙A∙C timom sva vrata su vam otvorena.
Od backstagea do stagea, po želji, pa sve do njihovih najboljih make up artista koji su raspoloženi da otkriju svoje beauty tajne. Jednostavno, nemaju šta da kriju, mogu sve šest puta da vam step by step objasne, ali će i dalje umeti da to izvedu jedno 1.784.358 puta bolje nego vi.
Ukratko, ni ne pokušavajte ;)
Pošto smo upoznale tu veselu ekipu i bacile pogled na najnovije trendove bile smo slobodne da istražimo Prag. Da popijemo kafu vino u lokalu Cafe Cafe, pokupimo sveee proizvode sa Aesop potpisom u multibrend concept kozmetičkoj radnji Ingredients (da, zaista je to najkraći opis) , ali i da virnemo u Warhol postavku u centru (to nije bio moj jedini susret s njim ovog meseca, ali o tom, potom).

Moram da priznam da jednako uživam u manje izvikanim smotrama mode koliko i u onim proslavljenim. Naravno, fashion week u Parizu vrhunac je svake sezone, ali postoje tržišta koja se polako bude i postaju sve relevantnija u modnim krugovima, volim kad imam priliku da tome i lično prisustvujem.
Odličan primer je Kopenhagen koji se sve češće spominje kada se govori o velikim skandinavskim imenima, Tamo sam pronašla prave bisere koje i dan danas pomno pratim.
Ono što sam tokom godina naučila je sledeće - kada ne znate mnogo o modnoj sceni na koju stupate nemojte istraživati. Ukoliko možete konsultujte se sa lokalnim modnim insajderom (hvala Dita :) ), ali ako to nije moguće googlovanje će vas samo još više zbuniti.
Moj savet zato glasi: go with a flow! 
Zasigurno vas očekuje prava lutrija, kaledioskop boja, krojeva i trenova. Neke revije kojima smo prisustvovale bile su prosečne, poneke tek na momente zanimljive, ali uvek se desi i taj magični a-ha momenat! Za  mene to je bio dizajner Jakub Polanka i njegova kolekcija za proleće/leto 2015. godine.
Polanka je prikazao kolekciju koja je bila fina moderna interpretacija šezdesetih godina uz futurističke akcente i snažno podvlačenje multikulturalnosti našeg univerzuma. Vešto se igrao siluetama i materijalima, ređajući transparentne luksuzne tkanine uz veštačke materijale i trikotažu. Dodatno nam je postao simpatičan kad smo ga dan kasnije ugledale kako vredno sam nosi svoje kutije.
Go Polanka!

Kako su se revije smenjivale, tako sam ulazila u n-ti sat nespavanja, ali čak i kad planirate da se dobro naspavate pogled na praške krovove u suton izmamiće vas napolje (znate me! Ja sam ona easily distracted by shiny objects ;) ). Bugsy bar je dobra opcija za večernje piće, nemojte propustiti da probate njihov specijalitet Bugsy's Rose koktel na bazi votke, sa sirupom od ruže, lajmom i laticama ruže.

Kako sam ovaj post počela sa brojkama, tako ću i završiti. Ne, neću vam reći koliko smo ružinih votki popili, ali brojke nisu ni priližno tako impresivne kao one kojima M∙A∙C raspolaže. Njihov tim je radio na 208 revija ove sezone, artisti su za svoj rad poručili 1.233 alajnera za oči i čak 3.776 maskara! 
Talk about that!
A ja uskoro stižem sa još ličnih septembarskih brojki koje uključuju 5 letova u 11 dana i kilometre koje se trenutno ne usuđujem da saberem. 
Stay tuned!

14 comments:

  1. Pomno sam pratila sve preko Instagrama, ali uvek volim da vidim i taj osvrt na blogu! :) Deluje i vise nego zabavno! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I bilo je :))) sad nije zabavno pohvatati sve zaostale obaveze, ali vredelo je :)

      Delete
  2. Meni sve ovo deluje skoroz cool :) Sigurno je lepo stalno putovati i otkrivati nove stvari, a ti imas dara da sve to tako lepo docaras. Dodatno me je odusevilo sto je tu i mac, obozavam njihovu sminku!
    Bojana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Bojana :) moram priznati da je ovo omiljena (i najlepsa) strana mog posla :)))

      Delete
  3. Pa i vredi XYZ šoljica kafe :) Divno, tako lepo napisano,opisano sa još lepšim fotografijama. Ovo za manje posećene,poznate, ne znam koja reč je adekvatna, u potpunosti se slažem. Ne znam kako sam otkrila neke latinoameričke fashion weekove, oduševila sam onim čime sam videla i sad baš volim da ih ispratim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uuuu to mora da je sjano! Evo zapisujem napr neku Argentinu, a Brazil se tu nekako podrazumeva :)))
      Realno tu bih ubacila i po koji Red Bull, sta je par dana nespavanja, za sve te nove dojmove :)

      Delete
  4. Fun fun fun :)

    Sad cekam post o tom prekookeanskom putu, nadam se da je bio neki duzi if you know what I mean :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bio, os'o, pros'o :/ moracu na neki a la tvoj uskoro :))) pisacu kad se skinem sa lenjosti :)

      Delete
  5. Sjajan blog. Bravo Jelena! :)

    http://glamrocklifestylle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Aaaa, ludo! :)

    Super blog!


    www.blogvivalavida.com

    Wanna keep on following and supporting each other? :) <3

    ReplyDelete

Back to Top