Quanto è bella l'Italia

Živa prelazi podeok trideseti, a ja prrredemmm.
Ni sama sad nisam sigurna da smo na sigurnom (vrelom) tlu, ali šta je tu je. Uzimam papir u ruke (tvrdoglavo analogna), i  bavim se: zaokruži saberi, pomeri. I kao po scenariju kreće nabiranje nosa, mrštenje i razdraženo podizanje naočara. Planiranje putovanja nekada ume da bude taaakoo naporno (evo dam vam ja moje prijatelje, pa da i to probate).
Zato se ove sezone radosno prepuštam tuđoj organizaciji, karte su već na mailu, projekti/putovanja za pozno leto su zaokruženi. Novi, zanimjivi, uzbudljivi! Jako dobra jesen se sprema.
Ushićenje raste. Osim.
Pa... Gde je tu moje obala? Kao jedna smirena produhovljena žena isprobavam te neke odrasle koncepte, te haj u maju, te skloni se sa sunca, te city break, te taj šorts je defnitivno prekratak, a tunika providna. Tjah.
Sve je to nekako bilo lakše sa 19 (iako nije da bih se tek tako vratila u taj period, isključivo uz ozbiljne visinske pripreme i samo da toj nadobudnoj Jeleni otmem sve te silne slatkiše koje će pojesti u narednim godinama, bezobraznica!).


No, možda sam mudro odrasla, ali i dalje lenja, elegantno zaobilazim sve muke orgainzacije i bavim se samo onom u mojoj glavi. Kad imate blog zgodno možete da otputujete kad god vam padne na pamet, lepo jedrite punim jedrima i dok se topite za svojim radnim stolom (mmm vrućina).
Ma samo me gledajte!

Kažem sad nešto italijansko. Kažem hoću dolce vita momenat! I dodajem il dolce far niente kao ključan sastojak. Mocarelu, pomodoro i nanu zalijem maslinovim. Potegnem dobar gutalj proseka. Šarena suknja do kolena. I svilena marama preko kose.
Što se mene tiče ako se igra, mogu ja i bosa.
Pa da se umoči, zalije, prelije, začini tim finim italijanskim šmekom umeća života. Do podneva disciplinovano mešamo kapućino, od podneva prelazimo na najuksuniji gelato, pa sorbe pretvramo u alkohol, pa dokle stignemo.
Aj da gledamo u grane i nebo. Naopačke. Iz trave, sa peska, sad nekako i nije važno. Ali može i ta plaža. Sa prugastim suncobranima u šmekerski narandžastoj i plavoj. Pa život u ligeštulu da se dešava, kao muzička podloga huk talasa.
Na prime time programu samo posvećeno gledanje zalaska.
Učimo da mešamo boje, ukuse i trendove kao ti Italijani. Muutimo na dobro. Ispod masline dremanje na boku do sumraka, a onda, onda pravo na Rivu.
I da se iseku ti talasi. Ciao!
Tako (trenutno) u mojoj glavi, ali nikad se ne zna... Zato notes u ruke i na play, modni brend Kate Spade radi sve tako elegantno, pa naravno da su i putovanja u njihovoj režiji potpuno božanstvena. Ove godine oni su uvoli i modnu edukativnu sekciju, učimo!



Ili da ništa i ne kažemo?! Nekad je stvarno slađe sporazumeti se rukama. A u Italiji to praktično dođe kao must have. Dvojac Dolce&Gabbana poslali su svoje manekene da nas nauče najčešćim italijanskim frazama kroz gestikulaciju. Gledam. Naravno, ne trepćem ;) 

9 comments:

  1. Preslatko :-)
    Ja sam sad radoznala kuda ces :)))))

    ReplyDelete
  2. Izgleda da nas ima više u La Dolce Vita fazonu ovih dana... :)
    P.S. Evo nešto podstaknuto tom Kate Spade kolekcijom... http://belgradefairy.blogspot.com/2014/08/the-lemon-song.html

    ReplyDelete
  3. Skroz mogu da te zamislim kao junakinju romana Jedi. Moli. Voli, samo u malo vise CHIC verziji. Kuda god da se zaputis sigurna sam da ces uzivati, jer neko ko daje najbolje preporuke drugacije i ne moze! Bravo za post i GODERE!

    ReplyDelete
  4. Ulovila sam se za prugaste suncobrane i ne puštam!
    :*

    ReplyDelete
  5. Amalfi, Positano, Sorento
    A može i Siracusa, Taormina.
    Svako od ovih mesta priča svoju priču.

    ReplyDelete
  6. I mene zanima kuda ces! :) Nadam se samo da ces propratiti sve na Instagramu kako bismo zajedno sa tobom uzivali!

    ReplyDelete
  7. Ah, Italija... Odlican post! Kad god pomislim na Italiju, sebe vidim kao na naslovnici casopisa Putovanja za dvoje. A evo i te famozne naslovnice http://www.putovanjazadvoje.rs/sr/magazin/broj-u-prodaji/sadrzaj?id=19
    Uzivaj gde god da si se zaputila u tudjoj reziji.

    ReplyDelete
  8. Savrsen post. Savrseno napisan. Slike savrseno odabrane, sta reci...

    ReplyDelete
  9. beautiful pictures , love them all!

    ReplyDelete

Back to Top