Laundry Time

Odavno sam prestala da budem isključiva i da prema svetu gajim krute stavove. Onoliko te puta život demantuje, pa naučiš da budeš malo pametniji. Uostalom rutina me nervira, a kad isprobam nešto novo, pošteno priznam da sam pogrešila.
Zato kad sam od Samsunga dobila poziv da im se pridružim na njihovom godišnjem Adriatic Forumu i upoznam se sa novom veš mašinom WW9000, bila sam pomalo skeptična, kao zbunjena mačka, saaay whaaat?


Prvo, svi znaju da sam smotana žena za kućanske poslove. Istina, u meni stanuje bogomdana domaćica, negde deep deep down. Sigurna sam da bi ona bila naprosto sjajna, samo kad bih joj dala šansu. Ali za to  nema vremena. Privatno sreće poslovno. Poslovno privatno. Ponekad, (samo ponekad) desi se i da vidim prijatelje. Mnogo češće u panici im dovikujem da imam da dovršim još samo 7.000 karaktera i još samo ove četiri strane.
Nažalost, moja unutrašnja domaćica nema šanse pored mene.
Ali onda se dogodio čaroban preokret, objasnili su mi da nova mašina stiže bez zbunjujućih dugmića sa samo jednim ekranom osetljivim na dodir. I da ima WI FI.
Saaaay whaaaat po drugi put!
Naravno da sam bila zaintrigirana. Hej, pa sa tim mogu i ja da se izborim. Sortiram, odaberem jedan od (mnogobrojih programa - denim, cotton, gardening, you name it!), zatim podesim sve parametre po želji i onda... Onda se konektujem na internet! 
Veš. Mašina. Na. Internetu.
Kako pripadam generaciji koja je za svoj prvi vokmen morala da pred roditeljima plače na kolenima, wi fi konekcija na veš mašini je über budućnost iz emisije "Posle dvehiljadite".
Svojevrsni križanac Kranga i hmmm Pepeljuge.
Jer, zapravo uopšte ne morate ni pregledati sve te ponuđene programe. Mašina ima četiri senzorske tehnologije koje prikupljaju informacije o količini, zaprljanosti veša, potrebnoj količini vode i deterdženta za što efikasnije pranje. Na osnovu tih informacija funkcija automatskog pranja bira najoptimalniji ciklus, temperaturu, vreme i brzinu centrifugiranja. Klik!
I kao da sve nije dovoljno lagano, za nas operisane od čitanja toruglića, krugova, precrtanih znakova i slično, uz mašinu stiže i posebna aplikacija. Crno, na belo, uz tirkiznu, zelenu i pink, aplikacija vas bezbedno sprovodi kroz zamršeni svet sortiranja i dilema o delikatnim tkaninama. Zaboravite na unezvereno telefoniranje mami da vas spašava iz bubnja mašine. Eco bubble app simultano prevodi sa veš jezika, preporučuje optimalne opcije, a postoji i poseban odeljak sa uptstvima kako skinuti fleke. Aleluja!
Zapravo aplikacija ima još jednu dodatnu funkciju. Jer kada spojite smart phone, smart mašinu i posebno razvijenu aplikaciju, dobijate...? Pa, pranje na daljinu! Jednostavno aktivirate mašinu preko telefona.
Da. Tako lako.
Kućanica Karakaš uzvraća udarac :)



11 comments:

  1. E, to je odlična mašina!! :)
    p.s. koju temu koristiš za blog?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kupila sam neku random na nekom blogu, sad vec i jurim da je promenim da uzmem neku vise custom made, teska je muka sa dobro dizajniranim temama za blogger :)

      Delete
  2. Kada ce da izmisle ovakvu peglu? To bi bio jedini nacin da je uzmem u ruke. Zivim na maminoj milosti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah e to je ideja! ja sam se oprzila peglom x puta, to baaas nije za mene :)

      Delete
  3. precool!
    xoxo Sienna

    www.fashionintheair.com

    ReplyDelete
  4. Sjajno! Samo me zanima da li su na toj prezentaciji pomenuli da kad masini crkne cip da ti se vise isplati da kupis novu nego da tu popravljas?
    P.S. Mislim da se ni mamama ne bi dopala ova masina. One vole da ih zovu u pomoc, tako se osecaju korisno i kad im deca odrastu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisu :) ali Samsung ima super mere pri izdavanju garancija, sigurna sam da su i ovoga puta mislili o svemu,
      A sto se tice mama, verujem da bi volele malo da odmore, pa imamo valjda i neke druge teme za razgovor, osim da nas vade iz nekog sosa ;)

      Delete
  5. Kakva fora! Pa ovo je odlicno!

    ReplyDelete
  6. Super post.. Htela bih da posetis blog www.elsinkutak.blogspot.com i ako ti se svidi molim te se uclani..

    ReplyDelete

Back to Top