Textil Funzine 9

Stigao je! Textil Funzine broj 9!
Jedan lični zjuuu momenat. Sa kompanijom Textil družim se još od drugog broja njihovog zabavnog Funzina, i za to vreme taj časopis je rastao, menjao se, inspirisao, otrkrivao, donosio lične utiske iz svetskih prestonica mode... Tako da ni novi broj nije izuzetak.
Ovoga puta fokus je na domaćim blogerima i dizajnerima, na njihovim vizijama, idejama i kreativnim viđenjima.
Sve je počelo na prvoj Textil radionici gde se uz kolačiće, suši i proseko (u 11 ujutru, oh love my job!) okupila interesantna ekipa.


Sa jedne strane stola mesta su zauzeli domaći modni&lifestyle blogeri (koji su pride i arhitekte, grafički dizajneri, novinari...), sa druge strane bili su modni dizajneri (i sa ove strane ovog stola bilo je onih koji se bave arhitekturom, ali i i drugim umetnostima), dok su mesto za čelom zauzeli oni koji čine da moda sigurnim korakom ide napred, odnosno oni koji se bave tehničkom i finansijskom stranom ove industije.
Tema radionice bila je osmišljavanje modne kolekcije: kako teče kreativan proces, koje su to tehničke prepreke sa kojima se kreatori sreću, na koji način se biraju materijali i kako ih uopšte spojiti. Svi smo dobili 20 minuta da uklopimo dezene i boje za proleće/leto 2014/15.  Na stotine izloženih uzoraka materijala i ograničeno vreme vrlo plastično su mi pokazali koliko posao modnih kreatora ume da bude težak. Lep, ali zahtevan.
Kao prava snalažljiva devojka (kojoj je slojevitog oblačenja više preko glave) brzo sam odustala od koncepta zime: kože, tvida i veštačkog krzna. I za svoju imaginarnu kolekciju posegnula sam za prugastim materijalima (kao klasična mornarska izvedba, ali i kao varijacija u šljokicama), dezenima koji su me asocirali na jug Italije, ali i za mint keperom koji se u mojoj glavi već skrojio u strukirani trenč mantilić.
Oh well. Uvek, sve moram naopako. Svoju kolekciju sam zato (mimo pravila) prekrstila u cruise opciju, a možda je to i proseko pomalo kreirao sa mnom ;)
Sada ekskluzivno možete videti rezultat naše igrice i promišljanja (i premišljanja!). U ganc novom Textil Funzineu pogledajte kakve se to kolekcije kriju u glavama blogerki, ali i kako razmišljaju etablirani i mladi srpski dizajneri. Kao i do sada ovaj časopis deli se u prvim redovima beogradskog fashion weeka, a vi ga (kao i do sada!) možete čitati među prvima i to iz udobnosti sopstvenog doma - KLIK!

8 comments:

  1. Druženjeeeee :) Susi, kolači,boje i društvo! :)

    ReplyDelete
  2. Odusevila sam se kada sam videla tvoj clanak! Bas mi je krivo sto te nisam videla na BFW!
    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)
      da, bas sam isla na malo revija, nedostatak vremena :) next time

      Delete
  3. Bilo nam je sjajno druženje, a pooosebno sam oduševljena kako si oslikala onaj momenat face to face za stolom. ;) Hvala Textilu još jednom na pozivu, sjajno su predstavili sve što smo istrtljali onomad. Ljubim J. :*

    ReplyDelete

Back to Top