Domus Civitata

Ja sam Jelena i ja mahnito surfujem. To znate.
Kuća, hotel, stan, tri klika desno, modna revija, editorijal, lookbook, dva levo, blog, sajt, portal... Klikklikklik.
Hmmm možda sam usput zaradila i poremećaj pažnje, ali to ne čudi kad dnevno pregledam (bar!) desetine članaka i postova, a nebrojeno slika. Zato kad naletim na nešto zbog čega mi se vilica otkači, ukopam se.
Zastanem i zaljubljeno buljum. Ono što sam tražila, a nisam ni znala da sam u potrazi, ne trepćem. Kao i obično u životu, do najboljih otkrića stižemo slučajno.


Zato oduševljeno dižem čašu za Domus Civitata, prekrasnu (tek renoviranu) vilu u Italiji, iz neuglednog stanja (oh da, baš neuglednog, pogledajte ovde), ova kuća je prerasla u pravu lepoticu.
Smeštena je u seocetu Civita di Bagnoregio, a potiče iz XIV veka! Najbliži aerodrom nalazi se u Peruđi (80km), ali tvrde da je lakše stići iz Rima (100km).
Kako bilo, mi idemo u jedan online obilazak.
Onako na blic, izdaje se u komadu, i poseduje tri apartmana koji mogu da ugoste do osam osoba.
Ali polako...
Pored udobnih soba uređenih u modernom stilu, tu je i stvarnostvarno predivna bašta. Smeštena na litici, a pogled puca miljama unaokolo. Nije loše, ha?
I onda se sve diže za jedno milion poena. Iz bašte se ulazi u splet prirodnih pećina, u koje je sada zgodno smešten bazen. Oh da, bazen i hot tub...
Ali tajnim prolazima, udubljenjima i iznenađenjima tu nije kraj.
Ou nou! 
Podrum krije nešto zbilja zgodno, bogatu zbirku arhivskih vina. Među debelim kamenim zidinama smeštene su najbolje etikete iz te italijanske regije. Ovde su se pobrinuli da a ne to ne bude još jedan dosadni podrum, te prolaskom kroz uski hodnik izbijate na pećinicu ispunjenu jastucima i svećama, gde na licu mesta možete degustirati vina iz ponude...
Pa jel vi vidite?

Ljubav! 

14 comments:

  1. Bazen, bazen mi pravi pometnju.

    ReplyDelete
  2. Ne mogu da verujem! Pre dva-tri sata sam malo pretrazivala Orvijeto i mestasca u okolini,i zadrzala se na Bagnoregio :). Samo sam nasla neki drugi manji hotel/vilu Corte della Maesta.

    ReplyDelete
  3. Vidim ja da ti mene želiš ubiti s tim predivnim mjestima na svijetu! <3

    ReplyDelete
  4. Divno, divno, divno... san snova :)

    ReplyDelete
  5. moja terasa!
    mozda nekad trknem do vanje. u podrum cu tesko... :P
    verujem da mi je to plus ;)

    ReplyDelete
  6. hocu u neki od ovih bAZENA, odmah, sada odmah!!:)

    ReplyDelete

Back to Top