Dolce&Gabbana S/S 2013.

Oni koji je duže muvaju ovim mojim online prostorom primetili su da ne propuštam Dolce&Gabbana kolekcije.
Nikada! Šarmantni italijanski dvojac iz sezone u sezonu donosi nešto (pre)zabavno na modnu scenu. Setimo se samo njihove rascvetane bašte, pa i potpuno lude epoizode sa povrćem.
Danas su u Milanu prikazali modele za sledeće proleće i čini se (baš kao i svaki put) da su ovoga puta nadmašili sami sebe. Inspiracija gospodi Gabbana i Dolce svakako ne manjka. Oni mogu od bilo kog predmeta, boje i oblika da naprave istinsku modu. Ništa manje.
Proleće/leto 2013. donosi mnoštvo detalja, u ovu kolekciju možete satima da gledate i stalno otkrivate nove sitnice. Zato sada hajde da samo zagrebemo po površini.


Dolce&Gabbana inspiracija na blic!

Vode nas na plažu, u skladu sa sezonom za koje su predstavljali svoje kreacije, ideju vodilju kratko su saželi u tri reči: Sicilija, more, sunce. I to u retro režiji! Materijali na široke i uske pruge neodoljivo podsećaju na nekada popularne ligeštule i zajedno sa krojevima u kojima lako možemo da zamislimo mladu i razigranu Sophiu Loren, prizivaju neko prošlo vreme.
Moda za Mediteran kakav je nekada bio.
Iako su kraljevi glamura, svetlucavih šljokica i crvenih tepiha sada su pokazali da se snalaze baš na svim podlogama. Jer... Jednostavno: majstori ostaju majstori. Znate već onu staru: "ona bi dobro izgledala i u džaku za krompir!". E pa Domenico i Stefano uz malo intervencije makazama i koncem ovu izreku čine istinitom. Dolce&Gabbana suknja od rafije? Pa, zašto da ne?!
A onda jedna malo sam se kikotala epizoda. Dolce&Gabbana za leto predlažu raskošnu kreaciju načinjenu od ratana i crne svilene organze. Mene je u trenutku podsetila na stolicu od ratana, model peacock, koju imam u svojoj kući. Znači okrenem naopačke, probušim i šepurim se!
I onda jedna velika i važna epizoda revije, Sicilija je bila prisutna u svakom detalju, šavu i naboru. A taj uticaj najbolje se video na printovima materijala od kojih su kreacije sačinjene. Naime, deo modela bio je ukrašen motivima koji su karakteristični za grad Kaltagirone. Radi se o portretima Mavara koji se pojavljuju na vazama još od VI veka pre nove ere. Njih su aplicirali na suknje, torbe, bluze, ali su od njih pravili i nakit.
I ovoga puta Dolce&Gabbana uzvikuju: više je više!

Ma ovako možemo do beskraja, uverite se i sami

17 comments:

  1. e, odusevili su i ovaj put! ovo je prepreprezabavno i veoma originalno, iako je tesko danas reci da je nesto originalno! love it!!!

    ReplyDelete
  2. Volim ovakve inspiracije, uh!:)

    ReplyDelete
  3. Najjaci su apsolutno! Znam ja gde cu ponovo na more..:))

    ReplyDelete
  4. Kako ih sada ne voliti! Uvijek oduševe svojiom originalnošću i formama! Melem i gušt za oči! <3

    ReplyDelete
  5. Divno kao i uvek!

    www.stills.rs

    ReplyDelete
  6. Bravo za njih i za ovaj post! :)

    ReplyDelete
  7. obožavam ih! Kako razigrana i zanimljiva kolekcija, ove retro pruge su mi najveći favoriti!

    ReplyDelete
  8. Ah, kad ih vidim, leto mi vec nedostaje, a nije se posteno ni zavrsilo!

    ReplyDelete

Back to Top