Instagram Hvar Moments

The time is now!
Za crvenu olovku i podvlačenje. Vreme za konačno zaključivanje odmora i objavu definitivne kapitulacije pred avgustom. Letovanje je prošlo! (Tjah!) Ali, ta informacija me nije zatekla nepripremljenu, već sam ja nabavila agendu za 2013. godinu i ucrtala od kad do kad (ako nas još bude tad). Jer, moj život dobija smisao na 30+ i kako godine prolaze sve je teže vratiti se u rutinu. Izgleda da moj unutrašnji Robinzon Kruso sve glasnije želi svoje ostrvo - po svaku cenu!
No, dok ne nađem to neko samo moje, imam Hvar.


Moj koliko i svačiji, i svi mi mislimo da je baš naš. Oni koji su bili razumeju, oni koji nisu, začuđeno me gledaju. Neka gledaju. Oni koji znaju, znaju da mora, pa mora, bar par nedelja.
Jer je jutarnja Lavazza na Pjaci bolja od bilo koje kafe. Dok lenjo listamo dnevne novine, držimo glavu koja pulsira. Dok se iza stranica krijemo od ljudi koje smo upoznali sinoć. Dok pridržavamo šešire i veselo mašemo novim prijateljima. Pa se sa svih strana (sveta) polako skupljaju društva, pa svi zajedno da okrenemo još jednu kafu, još jednu Colu, još jednu cedevitu. Smejemo se, prepričamo, pucamo od smeha!
Sklapamo mape sinoćneg provoda i mislimo na koju ćemo li plažu. Pa štrafta u novim špagericama.
Sa ostrva na ostrvo. Hvar se menja nekim manjim okolnim, brzo kroz tirkiznu vodu, kroz talas, između brodova, pa hop. Oni željni društva iz Beograda iskrcaće se na Stipansku, neki na Palmižanu, a ja brod napuštam na Jerolomu. Jer je lep osećaj imati svoju stenu. Onu stenu koja verno čeka iz godine u godinu. I ne, neću vam reći gde je. Moja stena i moj mir. Oni momenti koje panično želite da zamrznete do zauvek. Probala ja, nažalost ne pali.
Ali bar tih dana može da se živi po naopako. Ili kako ja volim da kažem baš onako kako bi trebalo. Svaki dan drugačije. Bez plana, sa planom, bez ideje, sa idejom... Svakako će svaki doneti nešto novo za herbarijum uspomena. Presujem sećanja.
I sve je dozvoljeno i sve je okej. Pa zašto da ne visoka stopa i mehurići, ma ko mari da li je podne! Pa se svi ljuljamo i palme i talasi i um se onako zaljulja... Na dobro! Peškiri na pruge i fado.
Jel sam već rekla da bih do zauvek ostala?
A kad krene da se gasi dan? Pa se pali život. Vatromet živosti, smeha i igre? Eh.
Dok se boje menjaju, menja se raspoloženje. Iz dobrog u bolje, iz sjajnog u fenomenalno... I sve tako dalje. Lelujanje se nastavlja uz gledanja zalaska, sa rukom u ruci, ili sa rukama ka suncu, sasvim je svejedno. Dan se razmrljava... A ja stavljam tri tačke... Jer neka sećanja moraju da ostanu samo moja.
Ćao leto. Vidimo se uskoro!

36 comments:

 1. na ovakve tvoje tekstove uvek ostanem bez reci <3

  ReplyDelete
 2. Buhuuuuuuu, totalno te razumem :/

  ReplyDelete
 3. omiljeni post!! Tekst, slike, sve!

  ReplyDelete
 4. zbog tvojih postova imam želju da ga posetim :}

  ReplyDelete
 5. Ma majke mi sam mogla zaplakati. Rekla bih da je kao da sam sama pisala,ali ja ovako nesto ne bih umela napisati. Ali definitivno isto mislim i totalno sam zabrinuta kako preziveti narednih 9 meseci:(

  ReplyDelete
  Replies
  1. ja stvarno ne znam sta je s tim globalnim otopljavanjem.. grr. hocemo bar 10 meseci leta :)

   Delete
 6. Predivno!!!
  Nisam bila na Hvaru, planiram, ali imam isti osećaj za jedno drugo mesto... za Opatiju!

  Zaista je zadovoljstvo čitati tvoje postove! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala :)
   Daa, Opatija je sjajna, van sezone skoro magicna :) vidi, vidi nikako post Opatiji da posvetim :)

   Delete
 7. Znam kako ti je! Ja sam se upravo vratila sa domora. Bila sam 5 nedelja u Bolu na Bracu, tamo imam kucu, pa se trudim sto duze da ostanem , stvarno je predivno tamo. Bila sam na Hvaru i stvarno je lep!
  xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pa kazem ja, prelep! :)
   Uh 5 nedelja? Sjaajno, svaki odmor treba toliko da traje :)

   Delete
 8. Svidjaju mi se tvoji tekstovi, toliko poetike u tako jednostavnom prepricavanju svakodnevice... tako savrseno pašu uz ove slike... <3 :)


  http://sparklyget.blogspot.com/

  ReplyDelete
 9. Divne su slike,sve izgleda carobno :)

  ReplyDelete
 10. Ma samo ti umeš ovako divno da pišeš! Da opustiš, odvedeš na neka mesta, da približiš daljine <3

  ReplyDelete
 11. znas....fenomenalno...idemo again na c.break:))

  ReplyDelete
 12. Želim ti svake godine jedan Hvar :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :)) za sad ispunjavam normu
   mozda da podignem na komada dva? :)

   Delete
 13. Ljeto, da! Najdraže godišnje doba svakako! Ja ga se još ne odričem, kako god stvari stajale! Ove tvoje sličice su prava oda ljetu i predivnom Hvaru! Drago mi je da si uživala! <3 Ljubim!

  ReplyDelete
  Replies
  1. i ja sam se malo predomislila u medjuvremenu, nee dam leto :D

   Delete
 14. Jedna je miss Jelena :-*

  ReplyDelete
 15. GORGEOUS boat and love love the pictures! WOW....

  FOLLOW each other????

  ****ZARA gift card giveaway for $400 on www.fashion-a-holic.com*****

  ReplyDelete

Back to Top