Knock Knock


Svi koji me iole prate, znaju da gajim posebno poštovanje prema kancelarijama. Kancelarijskom materijalu. Radnim stolovima. Spajalicama. Faciklama. Grafitnim olovkama....
Mojih 8+ radnih sati moraju proći u prijateljskoj atmosferi dizajniranih držača za olovke, ukrasnih biljaka u finim keramičkim saksijama, post it papirićima u svim duginim bojama...
Ma ne pitajte. Luda žena.
Sada sam u fazi potrage za agendom, starom dobrom: dani&sati. Početni kriterijum bio je da bude lepa&funkcionalna, a sada sve što želim jeste samo da postoji. Jer možda je april u Beogradu, ali je izgleda u Beogradu nezamislivo da ti godina počne u aprilu.
Agende su rasprodate, nestale, izumrele...
Pa se bacam na online potragu, za fantastičnim kompanijama  koje nude sve što ja želim u tri klika. Naravno tu se mora dopisati i još international shipping, pa takse, pa čekanje na granici, ali to već spada u radosti predivnog srpskog online shoppinga.


Pa se tako danas pravim da sam pazarila na fantastičnom sajtu Knock Knock.
Za početak jedan Workday recovery kit. Nephodan za ove sivkasto, što vuku na bezveze, dane. Set sadrži listu svih mogućih simptoma zbog kojih ne možete da dođete u kancelariju, overeno opravdanje, ilustrovane flastere, metalni privezak i gumenu narukvicu. Kažu da je jedina opasnost što stvara naviku, kad jednom otvorite kutiju... Onako baš Pandora style.
A ooopet, sad mu je cena snižena za celih 50% ;)

Onda sjajan rokovnik koji bez pardona poručuje I'm not here right now, baš ono što bi i sami rekli na nekim dosadnim i neproduktivnim sastancima. Pa ovako: prazan list, pa na zamišljanje, gde, kako i zašto. Negde daleko pod pravim suncem umesto neonki, morska so umesto zaslađivača, mojito umesto kafe, umesto optičkih opake wayfarer naočare u crvenoj boji.
Oh well, znate već kud vas sve mogu poneti misli.

I jedan od mojih omiljenih - WTF pečat! Kratko i slatko. Za sve smarače, neznalice, bezobraznike i budale, hop, tres i sve je jasno, a da ni usta niste otvorili. Znam da će neki poželeti da pečatiraju i čelo kolege/koleginice, ali pooolakoo. Za početak sakrijte u fioku, pa pečatrijate sva ta silna besmislena dokumenta.

Onda još jedna kako smo do sada živeli bez stvarčica: Pro&contra rokvnik. Jednostavan sistem, levo protiv, desno za. Pa udrite!
Za sve one neodlučne. Za sve one kojima treba tek mrva pomoći. Za sve one sklone analizi. Za sve one koji tri puta mere, a jednom seku... Ukratko za sve nas!

35 comments:

  1. I ja bih sve ovo pazarila,pogotovo ovaj wtf pecat.neophodan mi je!!
    ove godine sam svrljajuci po internetu pronasla neke interesantne planere i sve ih lepo odstampala,malo ukrasila i zavrsila sa potragom po gradu. cini mi se da ih ove godine nigde nije bilo:D
    Onaj materijal sam pronasla u Italtesu,bilo je samo to jedno malo parce.Posto je u pitanju neka sintetika(ali zbog patlidzana nisam joj zamerila)moguce je bilo napraviti samo suknje.Jedna je moja,druga mi je u radnji.Obicne suknje,malo zvonaste,meni do kolena:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeeh :( a ja vec zamislila neku opaku wrap haljinu, pa onako baaas u pun krug

      Delete
  2. Ja sam nasla Dizni rokovnike , joj srece za mene , tu sam pomalo kao Vil Truman bez obzira sto sam zensko , volim da masem mojom olovkom koja ima perje na vrhu , mislim kad nema nekog okolo :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah da, da Vil
      ja imam cak dve pernate olovke, jedna je (o uzasa!) i cupavo leopard pink uz ruzicasto perje haha, ali volim je <3

      Delete
  3. Pa ovo je genijalno, redom, sve do jednog, a onda najbolje za kraj :)

    ReplyDelete
  4. Joj, super post!!!
    Moram priznati da me najviše oduševio pečat ;))

    ReplyDelete
  5. Pecat je super! Bas mi treba tako nesto, posto mi je WTF skoro pa postala uzrecica! hihi :)))

    ReplyDelete
  6. agendi je ostalo u knjizari vulkan u NS, barem je bilo prosle nedelje... sa sve sarom najrazlicitijih cipela i to sve deluje pomalo retro

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala za info :)
      mozda budem isla u NS za vikend, pa uz rucak i opustanje i do knjizare :)

      Delete
  7. A joj,divno,ja imam rokovnim sa ptičicama i cvećem,pa milina otvoriti ga:) a definitivno mi treba WTF pečat,o baš definitivno!!!!

    ReplyDelete
  8. Jao pečat je hit.Ja imam gomilu agendi koje sam dovukla sa putovanja ali mi je žao da krenem da ih koristim:))

    ReplyDelete
  9. April u Beogradu jedno proslo doba. Odma se sjetih pjesme. I ja volim one fino uredjene kancelarije, kao iz filma :)

    ReplyDelete
  10. Nooooo... Ne smem vise da gledam stvari na netu...

    ReplyDelete
  11. hahhaha genijalno! idem da vidim šta još imaju! uf kako bi mi koristio taj WTF pečat :D

    ReplyDelete
  12. Dirnula si me u slabu tačku :D
    Ja sam imala neku agendu ovogodišnju, i tek od marta krenula da upisujem... sad n'umem da stanem. Jedna stavka roze, druga zelena, a ono hitno žutim highlightovano, pa kao najbolji momenat - crvenim štiklirano kada je sve to obavljeno :)))

    ReplyDelete
  13. ahahaaa...kuuul! wtf...pa jos u zavisnosti od prilike stiklirati ! ? ili !? ma savrseno! :)

    ReplyDelete
  14. ovo je fanatasticno!!!kako si lepo sve nasla,svaka cast!!ovaj WTF pecat mami najvisee ali mi se svidja i I am not here,right now;)

    ReplyDelete
  15. Ja bi ovaj rokovnik vezala trakom i navukla preko lica ovih dana! Sve same "futur priče" na sastancima. Mi ćemo, sve ćemo, sledeći put ćemo rešiti kako i sl. :) Ovo što si priložila je divan poslovni humor koji leči!!! Uživaj u svojim đakonijama and God bless the Internet! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) paa dooobro svi imamo cemo cemo momente na sastancima
      pa ne bi valjalo da samo 100% produktivni, a prolece buja :)

      Delete
  16. haha..wtf pecat..pa ja bih to nekim i na celo lupala :)))).. a ako si ti luda zena po pitanju ovih stvari - ne brini, ima nas dve! :***

    ReplyDelete
  17. Odlične su mi ove stvarčice, pogotovo pečat i kutija sa izgovorima :)

    ReplyDelete
  18. Please Knock Knock we are in dire need of your WTF stamp!!! Uff, kakva bi to terapija bila da mogu svuda to da lupam!! :D

    ReplyDelete
  19. Ha-ha-ha, pa ovo je prosto sjajno! Kod nas bi se WTF pecat rasprodao u trenutku! (imam razne podle ideje:))
    E, a o kancelarijskom materijalu... Sta da ti kazem kad mi je drugarica iz daleke Australije donela crvene spajalice u obliku cipelice!:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) divno, ja imam strelice spajalice
      ali cipelice?? mmmm :)

      Delete
  20. jel dostavljaju kod nas... i jel imamo popust na kolichinu... pa ovo je geJnijalno!

    ReplyDelete
  21. Hehehehe...omiljena tema svih nas! :)
    Kao prvo nisi luda žena pošto je to i moja opsesija!;) Takođe volim sav kancelarijski materijal i obožavam kada mi je sve na radnom stolu interesantnog dezena i šarenih boja i kada imam sve potrepštine potrebne za rad - tada imam utisak da ću lakše, brže i organizovanije završiti posao :).
    Potragu za dobrom agendom obustavi, pošto sam ja početkom januara pretražila ceo grad i nigde nisam našla najobičniju agendu,a kamoli onu što sam zamislila. Ono najidealnije što sam tražila našla sam na ovom sajtu http://www.personal-planner.co.uk/EN/ gde možeš sama sebi da napraviš planer onakav kakav tebi najviše treba i super je,ali i košta i naravno u Engleskoj je tako da ne znam da li postoji shipping za našu malu državu.
    I na kraju sam rešila potraga za agendom tako što mi je mama dala njenu sa posla pošto njima u firmi dele to šakom i kapom ;) Pitaj svoje najbliže možda i kod njih u firmi slična situacija;) uhhh...udavih :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. neces verovati, ali isti dan sam uspela da nadjem agendu :)
      valjda neko iz gradskih knjizara cita moj blog :)
      jedna jedina bila u delfi knjizari
      i to ona idealna mala velicina, taman za tasnu :)

      Delete
  22. auuuh ovaj workday mi je izmisljen :D

    ReplyDelete
  23. zelim onaj wtf pecat, odmah posle one cuvene table sa fesn vika :) ahahha

    ReplyDelete

Back to Top