WGW

Neki od vas se sigurno sećaju hrvatske marke WGW, devedesetih su bile mega popularne njihove pamučne majice, prvenstveno jednostavnih i sportskih krojeva. Sa ulaskom u XXI vek, skoro svi su otpisali ovu marku, zaobilazeći je pod izgovorom da se WGW nosio pre 15 godina.
Ipak situaciju je uspela da ispravi ćerka vlasnika Igrajna Vargek, sa nepunih 20 godina došla je na ideju da se uključi u porodični posao. Predložila je da buduće kolekcije budu zabavnije, razigranije i primerene mlađoj ciljnoj grupi. Rezultat su mekane pamučne kreacije koje prate trendove, tu su zanimljivi printovi, poruke, tufnice, prugice i mašnice. Iako ovaj koncept nije ništa novo na svetskom nivou, mlada Igrajna uvidela je zjapeću rupu na hrvatskom modnom tržištu.
Ipak ono što je neobično u WGW slučaju jeste da se slabo služe klasičnim marketinškim aktivnostima. Fokus je prebačen na Facebook, gde se svakodnevno dodaju nove fotografije. I ne radi se o profesionalnim fotografijama, imdž kampanjama ili lookbookovima, na meniju su isključivo amaterske fotke na kojima Igrajna i njeni prijtelji opušteno nose WGW krpice. Društvene mreže su u ovom slučaju još jednom pokazale svoju moć budući da je to sada postao brend koje rado ponosno nose i one prave fashionistice.
Odziv je bio fantastičan, pljuštali su komentari i upiti, a preko 100 mušterija poslalo je i svoje fotografije u WGW kreacijama. Ono što je kupilo mušterije jesu fotografije na kojima nema savršenih devojaka, photoshopa i nerelanih mera, to su obične devojke i svi zainteresovani odmah mogu videti kako će neka haljina zaista izgledati u stvarnosti.
Igrajna je jednom prilikom istakla kako je u planu saradnja sa mladim dizajnerima, ali i proširenje asortimana, njena želja je da WGW porodici pridoda cipele, torbe, posteljinu, kolekciju za bebe, pa čak i nameštaj.
Još jednom imamo primer da dobra ideja zlata vredi.

37 comments:

  1. Odusevljena sam!Moram da priznam da nisam cula ranije za njih.Ova prugasta sa Ajfelom je prelepa,idem da vidim sta jos ima.Sjajna ideja!:)

    ReplyDelete
  2. e!
    to je to!
    ne moram nista vise da dodam...

    ReplyDelete
  3. Preslatka odeca! Pametna devojka! Svaka cast! :)

    ReplyDelete
  4. ideja je fenomenalna....a mislim da je preterano reci,oni su mladi lepi mrsavi i fotke koje su radili su dobre i skroz kul...tako da to uopste nije povrsno i tek tako...sve samo dobar marketing

    ReplyDelete
  5. Ovo mi je genijalno!Proljetos sam naisla na slike kostima,ali nisam uspjela naci odakle su i kupiti ih:-S Znaci,WGW!:)
    xx
    B.

    ReplyDelete
  6. Како необично име - Играјна... :) Лепе слике, одо' на фејсбук сад да бацим око...

    ReplyDelete
  7. Bravo za Igrajnu...
    Kakva dobra ideja za marketing... Extra! :)

    ReplyDelete
  8. baš danas na putu prema doma prošlasam pored wgw izloga i vidim par zanimljivih haljinica i razmišljam kako moram svratiti unutra neznajući za ovu priču...i još da dodam stvarno su povoljni...

    ReplyDelete
  9. Bas ima lepih stvari, pogotovo majca sa ajfelovim tornjem, divno!

    http://tacymakeupbeautycorner.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Ja sam baš u zadnje vrijeme ugodno iznenađena WGW-om, znači u pitanju je nova šefica! :) Imaju mi divnih stvari skroz.

    ReplyDelete
  11. Odlično mi je ovo, podržavam ideju da fokus bude na, kako bih rekla, svakodnevnim devojkama a ne na modelima, a i ima slatkih stvari!

    ReplyDelete
  12. Super ideja! Lijepi ljudi, super kreacije i divne fotke!;)

    ReplyDelete
  13. Skroz su mi simpatične ove ideje, a i odeća :)

    ReplyDelete
  14. hehe :) Odlicne fotke :) Mi smo koristili WGW kao sponzora za odjecu ekipe na Dreft Fashion Weeku Zagreb, super pamucne stvari. Lajk :)

    La Kat

    ReplyDelete
  15. Ovo me malo podseca na Gossip girl kad su Serena i Popi Lifton glavne modne cice, a nisu manekenke, samo sto je ovo jos stvarnije i samim tim ubedljivije.

    ReplyDelete
  16. Ne bi mi smetao ovaj poslednji kupaci :) Nije losa ideja, mada nije da ju je ona izmislila. Pitam se da li bi tako nesto ikada proslo na nasem trzistu. Sa ovakvim mentalitetom, nesto ne verujem.. Smrc. U svakom slucaju, zelim vise novih brendova. Vise, vise, vise. Zasto ne dolaze???
    Ljubac :*

    ReplyDelete
  17. Ovo je perfect!I ja sam ZA!A njihove sa srcima i tur ajfel....Umiremmm!:)

    ReplyDelete
  18. Ja ću samo reći da potpuno podržavam tvoju ideju (znaš već koju), jer ovo izgleda fantastično!!!:)))
    Bravo za Igrajnu!

    ReplyDelete
  19. obozavam kupace...print is my drug :)

    http://soupandfish.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. odlicne stvarcice,sve izgleda vrlo zabavno i opusteno.Iako je na fb-u ,meni lici na dobru kampanju,u malo drugacijem obliku!!

    ReplyDelete
  21. Au, kakva ideja. Genijalno! Bravo za devojku, to je talenat.

    ReplyDelete
  22. Joooj, kako slatke stvarcice! Vidim jednu majicu na striku koju tako zelim :D
    Lajkovala stranicu na fejsu i odoh da razgledam :)

    ReplyDelete
  23. moje mesto za nove informacije ... :)

    sad cekam samo da nam javis datum i mesto! ;)

    ReplyDelete
  24. @anonymous WGW nisam vidjala kod nas, ja sam kupovala u Zagrebu. Mislim da kod nas ne moze da se nadje

    ReplyDelete
  25. To znam, nego sam se ponadala da je ovo mozda post pred dolazak WGW kod nas :))... Nista, mora se u Zg :)

    ReplyDelete
  26. hehe, ako nekad budeš u prolazu ti se javi :) mada si me zbunila, jednom si rekla blizu Erdevika, sad kažeš blizu SM, ali dobro, u Sremu je manje više sve blizu :)

    ReplyDelete
  27. hehe daaa, mozda malo zbunjujuce
    ali izmedju SM i erdevika :)

    ReplyDelete
  28. jao gdje bih ja stigla da mi porodica drži modnu kuću.. :D jako mi se sviđaju modeli, idem da se detaljno upoznam sa njima, baš ću da ih potražim kad budem išla u Zg!

    ReplyDelete
  29. odrasla sam u njiovim majicama... :D

    ReplyDelete
  30. ne dobra, odlicna ideja! Jako zanimljiv koncept! Igrajni svaka cast!

    ReplyDelete
  31. Dopada mi se,nekako je drugacije!

    ReplyDelete
  32. totalno sasvim potpuno sasvim ZA! skroz u ovome! :) sjajna Igrajna i WGW! :*

    ReplyDelete
  33. wow, ovo je super :D
    molim te poseti moj blog:

    www.jojasweety.blogspot.com

    ReplyDelete

Back to Top