Dress your home...

Lacroix za Designers Guild
Modni kreatori su dizajnirali sve što ima pod olovku stigne. Od hotela (Bvlgari, Armani, Ferragamo...) preko automobila (Diesel, Gucci...) i aviona (Versace), sve do čokoladnog apartmana (Lagerfeld).
Što i ne čudi, ako vam je stalo da vam je garderober, pod konac, ispunjen pravom dozom boja, printova i perfektnih krojeva, verovatno ćete poželeti da i svoj dom što lepše obučete. A ko će vam bolje u tome pomoći od samih dizajnera. Bankrotirani Lacroix nije odustao od mode, samo je svoje fashion ideje pretočio u luksuzni pliš i bogati saten i ovog proleća kreirao kolekciju tkanina za kompaniju Designers Guild.
I on nije usamljen, londonska kompanija The Rug Company već je postala poznata u modnim krugovima upravo zbog zanimljivih kombinacija. Svoje viđenje tepiha i jastučića za njih su dali: Vivienne Westwood, Matthew Williamson, Paul Smith, Diane Von Furstenberg... Čak je i genijalni Mcqueen neposredno pred smrt svoje prepoznatljive motive upotrebio na The Rug Company modelima. Pa oni dubljeg džepa mogu odmoriti na jastučićima sa lobanjama i kolibrijima.
No, ova dizajn i moda konekcija funkcioniše i u obrnutom smeru. Nova kraljica printa Mary Katrantzou se za svoju kolekciju proleće/leto 2011. u potpunosti inspirisala enterijerima. Toliko da je od fotografija interesantnih prostora stvorila materijale koje je zatim pretvorila u kreacije. I tu se nije zaustavila. Čak je nekim krojevima uspela da isprati temu, pa smo tako imali priliku da vidimo nekoliko sukanja koje neodoljivo podsećaju na abažure, sve sa kristalim perlicama koje asociraju na raskošne kristalne lustere.
Čekamo neku domaću kompaniju da se ovoga doseti ;)
Paul Smith za The Rug Company
Mary Katrantzou S/S 2011.
Matthew Williamson za The Rug Company
Mary Katrantzou S/S 2011.
Alexander McQueen za The Rug Company
Mary Katrantzou S/S 2011.

17 comments:

  1. Skoro pa spremila post o Mary Katrantzou arhi ljinama. Sister. tebi je sve oproshteno. kekek

    A sad, stvarno je genije. Mislim nije to ne znam kakva pasći-na-dupe-ideja, ali je nekako fresh i mekana! Volim te mekane ideje. miluju ti mozak. :*
    (da si postavila ujutro ostavila bih trezan komentar) kekek

    ReplyDelete
  2. što ja volim ovakve vesti!:))

    ReplyDelete
  3. mary carica, a ovaj tepih m.w. baš bi mi se uklopio doma :D

    ReplyDelete
  4. saradnje sa Rug Company su zakon, bas sam se skoro odusevljavala kave su stvarcice...

    a luster haljina je apsolutni hit, kakva kul ideja... :)

    ReplyDelete
  5. Meni je bez veze kad dizajneri neku idiju BUKVALNO pretoce u proizvod . Ne mora da haljina bude u obliku lustera kako bi mi znali sta je bilo inspiracija .Zato nije svak genijalac kao sto su John Galiano ili Alexander McQeen . Kod njih nikad nismo videli " bukvalni prevod " , a ipak znali da je to Egipet ili Balkan ili Pariz ili Majka Priroda ...

    ReplyDelete
  6. ludnica! ali komentar od M.! hit! :) "trezan komentar" :)

    ReplyDelete
  7. ali haljina sa pogledom na bazen ili vrt...i još u obliku lustera...crazyyy!!!prijavljujem se za lobanjice! uvek su mi bile drage #morbidna :)))

    ReplyDelete
  8. Mary K. je fenomenalna,super je ideja:)

    ReplyDelete
  9. Matthew Williamson i pink sofa... WOW! Da mi se momak ne buni, tako bi mi dnevna definitvno izgledala! ;)

    ReplyDelete
  10. Ide im ovo dobro, pogotovo kada je cela fashion industrija u tzv. bankrot priči... Popalila se rich elita (pogotovo Rusi i Ameri) da im opremaju domove a to koššštaaaa... Mahneš samo potpisom i nema krize! :)

    ReplyDelete
  11. Mary Katrantzou kolekcija je <3 potpuno!

    ReplyDelete

Back to Top