Design hero: Kolege

Ima tih tako nekih trenutaka.
Onako. Zastanete. Samo na sekund...
Udahnete duboko. Pa, pomislite, hej ovo mesto nije loše! I dok trepnete već ste na listi stalnih gostiju, a kod konobara ste zlatnim slovima zapisani za omiljeno vino (Tamjanika, hvala). I nekako je baš zabavno, možda se glasnije smejete i lako upoznajete neke nove ljude i lepo je.
Energija prostora je jedna ozbiljna metafizika... A šta kada shvatite da ste u svoj noćni đir ove zime upisali nekoliko novih lokala, mic po mic...i da sva ona nose isti potpis!
Kolege biro su novi dobri duhovi (beo)gradskog provoda, pre svega su fokusirani na rešavanje prostora za đusku, piće na baru i sva ona mesta koja nam daju dozvolu da budemo malo luckasti, najmanje do četiri ujutru.


Marko Basarovski, Sanja Berić i Andrea Brkić su taj čaroban trio, jednostavno nazvan Kolege. Iskreno, nekad bih volela da imam takve kolege u svom ofisu. One koji znaju koliko je važno da je pod ružičast, a barske stolice udobne u najluđoj narandžastoj boji. Ali, avaj.
Nema veze, baš zato sam rado u Bistrou Grad Hometown Food, ime je komplikovano, ali enterijer je skroz on point. Nonšalantno su spojili elemente iz nekoliko decenija, koji zajedno pričaju priču o Beogradu i njegovom neuništivom duhu. Na stepenicama će vas dočekati svetleći PKB znak, na zidovima stari telefoni, a na spratu i jedan mali čudesni ringišpil (idealan za boomerang)...
Istovremeno je sve povezano i apsolutno nepovezano i vrlo brzo ćete zavoleti taj šarmantni raspar, konačno imamo mesto u (epi)centru koje je dovoljno opušteno za utorak u (skoro) pidžami, ali i skroz fino i za (spontano) đuskanje petkom.
Uzun Mirkova 5
Njihovo novo čedo je zaradilo baš puno zvezdica od ove osvedočene ljubiteljke šankova, urbane džungle, dramatičnih podova i spektakularnih lustera. Jer Remiks Gastro Bar ima sve to, pa i više! Pliš? O da! Retro mermerni stočići? Mhm! Okrugla ogledala? Pa, naravno.
Iako je zamišljeno kao noćno mesto za žuljanje laktova na šanku i ispijanje koktela iz bakarnih ananasa, vrlo brzo su produžili radno vreme, pa u ovom enterijeru možemo uživati i preko dana.
Priznajem da sam jedvačekala da vidim kako sve te nijanse igraju kad osvetljenje stiže kroz velike prozore okrenute ka ulici, ispostavilo se da je moje jedvačekanje imalo dosta smisla.
Seksi noćni prostor se lako transformiše u elegantno dnevno mesto gde možete povesti svoju omiljenu haljinu, ili prijateljicu iz inostranstva, ili prosto - obe.
Karađorđeva 46
Ako ste šampion noći, odavde možete prošetati do sledećeg Kolege potpisa, pravo u Taman koji se nalazi na vrhu Radost-Ludost-Mladost-Gadost-Gajba konglomerata provoda. Neću vam otkriti kako Taman zapravo izgleda, samo ću vam namignuti i šapnuti da mu ime skroz odgovara.
Isprobajte i sami...
Karađorđeva 44 

6 comments:

  1. An inspiring blog post daring, so nice
    read our post for fashionable
    Redmi Mobile Cover

    ReplyDelete
  2. Ja samo da dopisem jedan glas za Bistro i njoke sa 4 vrste sira :))))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha o pa imamo ovde pravog poznavaoca! To je to :))

      Delete
  3. You made such an interesting piece to read, giving every subject enlightenment for us to gain knowledge. Much thanks to you for such a great amount for sharing this sort of information.
    Visit us for online pamphlet design.

    ReplyDelete
  4. There's a notable elegance in the writing, which combines sophistication with simplicity to great effect.

    armani grey marble in Fujairah

    ReplyDelete

Back to Top