#breakfree

Imam sreće pa je moj životni dress code jedna vrlooo rastegljiva kategorija (dobro, možda malo preterujem, nije to stvar sreće - jednostavno se nikada nisam videla u profesijama koje podrazumevaju takvu vrstu stega). Modna igra je sastavni (i omiljeni) deo svakog dana: patike ili štikle, kratko ili dugačko, sa nogavicama ili bez...Sve dolazi u obzir! Moram da priznam da se nikada nisam obazirala na norme kada je sti u pitanju, ne kao stvar bunta, već više kao kreativno shvatanje pravila oblačenja. To je polje beskrajne zabave!

Ćao, ja sam Jelena i minijatura je moje srednje ime.


Dugo mi je trebalo da se odviknem od sumnjvih dužina, imam sreću pa mi je građa omogućava da mini dužinu uključim u svoju svakodnevnicu bez ikakvih problema. Imala sam epizode kada sam ozbiljno razmišljala o promeni stilskog pravca, oni koji duže prate moj blog sećaju se tih situacija.                              
Zameniti neon žuti šorts dosadnim širokim bermudama do kolena? Ouh! Može li navodno ispravno zameniti iskreno razigrano? Teško. Posle godina promišljanja, napokon sam i u glavi odustala od te idealističke ideje o miss savršenoj u opeglanoj košulji i cigaret pantalonama. Dovoljno sam stara da shvatam da devojka koja je u srednjoj školi (o užasa!) čitave jedne godine nosila isključivo bebirozu (to je epizoda koje ne volim da se setim) nikada neće postati devojka koja nosi isključivo crno, samo lakovano, uvek na potpeticu. Kada dođete do tih okruglih rođendana shvatite da zapravo i ne postoje nikakva pravila! 
Granice su samo u glavi, a one predstavljaju prepreke koje sami sebi zadajemo.
Sve je okej, sve dok se osećate udobno u svojoj koži (i odeći). Odeća zapravo predstavlja simbol, ona je vizuelna ekstenzija ideje o tome ko smo mi zapravo i za šta smo sposobne. Zadržava komadiće naše ličnosti i onoga što smo želeli da budemo, ali nikada nismo postali. Činjenica koja se pojačava kako godine prolaze. Usudite se da naštimujete unutrašnji osećaj i spoljašnji prikaz. Možda sam odustala od blesavih papagajskih uzoraka, ali nikada ne želim da se odreknem te beskrajne mogućnosti izbora. I beskomromisno ostajem „nikad dekolte, zauvek minić devojka“! 
Vodim se sa dva kriterijuma: mora biti i pristojno i mora učiniti da se osećam dobro. 
Break free!
Ovog leta biću pomalo boho, a malo i normcore, ne mogu da izbegnem ni prugice... Dodaću i rese, kimono pod obavezno, zaokružiću bojama. Ipak, glavni aksesoar biće negovana koža, kao osnov svega. Sa nestrpljenjem odbrojavam, precrtavam dane na kalendaru do leta i već počinjem da mislim slane misli ;)

3 comments:

 1. Neeeee nemojmo jos da pricamo o moru i letu ://// nisam spremnaa!
  ljubim!
  Natasa

  ReplyDelete
 2. Ja sam za leto. Uvek i zauvek! Gole i bose noge, svaki dan! :D

  ReplyDelete
 3. Ja samo kazem n a p o k o n

  ReplyDelete

Subscribe to my blog!

Back to Top