&Other Stories


Sve te neke druge priče, dobre priče! 

Stanuju u mom draft folderu i evo vredno ih vadim kad god mi ELLE to dopusti (a tamo se kuva nešto ooozbiljno dobro!), staviću ovde etiketu soon i misteriozne tri tačke ... i idemo na blog red vožnje. Pravo u srž jednog mladog brenda i meni omiljenog evropskog koncepta.
Najmlađi brend genijalne grupacije Hennes & Mauritz &Other Stories je na mojoj listi favorita od samog nastanka početkom 2013. godine. I baš svaki novi potez: svaki novi lookbook, svaka nova kolekcija, svaka nova radnja, šav, fotka, status... Čini da ljubav raste.
O b o ž a v a m!
Iako je odeća sama za sebe sjajna, moram priznati da je to pre svega zbog te komunikacije, vizuelne komunikacije.


Znate me već, ona sam koja bez izuzetka pada na promišljen indentitet. Na koncept. Na ideju.
I naravno da sam najsrećnija, kada sve to mogu da stavim u lepo dizajniranu papirnu kesu zajedno sa finom svilenom košuljom.
Oni su mudro shvatii koliko se toga vrti oko aktulenih blogera i street style pokreta, njihove kolekcije prate odlične fotografije, koje pružaju narativ i ponekad nam dopuštaju i da sami dovršimo tu (drugu) priču.
Za razliku od H&Ma, ne biraju komercijalna lica na koje će većina lako da padne. Umesto Lady Gage (ovogodišnje H&M zaštitino lice), na &Other Stories fotografijama se pojavljuju isključivo ljudi sa istančanim osećajem za stil: Vika Gazinskaya, Susie Bubble, Garance Doré, Elisa Nalin, Lykke Li, Ada Kokosar... Poen za dobar ukus!
 
A odakle se uopšte stvorila mlada marka? 
Grupacija je u poslednjih nekoliko godina bila fokusirana na rast prodaje i otvaranje novih objekata u Aziji, dok istovremeno je primećeno da zrelo tržište kao što je Evropa više nema šta da ponudi H&M lancu koji ruši sve pred sobom. Incijalna ideja bila je da se lansira novi potpuno novi brend sa sopstvenim indentitetom koji bi izašao i niskog cenovnog ranga i lagano napravio transfer ka srednjem sloju kupaca. 
Ipak, oni takav brend već poseduju, zar ne? Da, Cos je takođe perjanica njhovog portfolija, a &Other Stories uspeo je da zaokruži najbolje od ta sveta.
Kreiran je total brend koji nudi apsolutno sve, od glave do pete. 
Odeća, obuća, veš, modni detalji, make up, kozmetika... Sve je tu i to tako vešto ukombinovano da u momentu pomislite da vam je čitava postavka iz radnje naprosto neophodna (mada i jeste ako mene pitate :) ).
Dok je Cos marka koja se može opisati odrednicama svedena grown up elegancija, &Other Stories donosi klasične modele sa šik pomakom. Ukratko, namenjen je onima koji sebe ne opisiju kao kupoholičare, ali ipak žele da ostanu u toku. 
Ipak, meni omiljena strana njihove taktike jeste to što sve što pomisle oni u praksi u pokažu. Produciraju neverovatan broj fotografija za njihov sajt i naloge na društvenim mrežama i sa svojom ciljnom grupom jednostavno razgovaraju direktno.  

Bez posrednika, agresivne reklame, dosadnih promotera, &Other Stoiries majstorski dokazuje koliko se može postići zahvaljujući smislenoj online komunikaciji.

Lajk!

11 comments:

  1. Baš mi se sviđa kad dođem tako, sad npr. putem tebe, do nekih novih imena. Odličan koncept.
    Overpowered

    ReplyDelete
  2. Svake sledece godine broj postova je duplo manji!
    Ne daj se Jelena, ne dajte se cipele, omiljeni ste.
    A tek kad ti &otherstories lajkuje na Instagramu mh mh mh.

    ReplyDelete
  3. Sjajno! Jelena, vrati (nam) se blogosve(s)t, we've been missing you!

    http://toujoursanja.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. & Other Stories je odlican. Predivno mi je i to sto im je novo zastitno lice Iris Apfel. :D

    ReplyDelete
  5. Follow Follow and Follow! Vec volim. :D

    ReplyDelete
  6. Meni su isto vrh... (gdje si, zašto te nema, nije fer... :*)

    ReplyDelete
  7. Odlican post :)
    http://lamiastoria018.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Interesting thoughts I really enjoyed your blog.

    ReplyDelete

Back to Top